Evenimente

Tramvaiul turistic din capitala Banatului revine pe șine după o pauză de două luni

Din cauza pandemiei de coronavirus, tramvaiul turistic al capitalei Banatului a revenit pe șine într-un final, după două luni de pauză. Tram TM Tur a fost repus în funcțiune duminică, fiind inițial retras la sfârşitul lunii martie. În prima zi de activitate, tramvaiul a circulat mai mult fără călători, mulți fiind încă speriaţi că există posibilitatea să contacteze virusul. O altă cauză pentru numărul mic de călători este lipsa turiştilor, care în aceste zile sunt extrem de puțini spre deloc în Timișoara.

RETIM

Tramvaiul turistic circulă deocamdată doar duminica, pe traseul tramvaiului 6. Există deja planuri de a-l introduce și sâmbăta, potrivit celor de la STPT. Plecările tramvaiului sunt din oră în oră, începând cu ora 12.00 la prânz, iar stația principală este TramTm Tur din Piaţa Libertăţii. Nu există staţii intermediare la acest tramvai, ia ultima plecare a zilei are loc la orele 18. 

Fidelity by Iulius Mall

Pe unde te poartă Tram TM

Traseul tramvaiului turistic bifează numeroase obiective importante ale Timișoarei, atât dintre cele centrale, majoritatea din cartierul Cetate, cât şi unele din cartierele istorice, cum sunt Elisabetin şi Fabric.Circuitul, care însumează în jur de 8 kilometri, este parcurs în 45 de minute. Pe lângă activitatea normală, tramvaiul turistic poate fi totodată închiriat pentru diferite evenimente. Acesta este dotat ca un vagon restaurant și este dotat cu sistem audio-video, iar la cerere un ghid turistic poate însoți petrecerea pe toată durata plimbării.

„S-a folosit şi în regim de închiriere pentru diferite evenimente, aniversări, zile de 8 Martie, Ziua Îndrăgostiţilor, team buildinguri, şedinte. Nu am inclus programele pe care le-am avut în Programul Şcoala Altfel. De asemenea, «Jazz în tramvai» este un proiect de succes care va continua. 

Era programat pentru luna mai, dar va fi devansat pentru toamnă. În cadrul acestui proiect, oamenii pot asculta muzică jazz, pot circula cu tramvaiul în traseul istoric al liniei 6, pot servi masa şi pot asculta muzică jazz”, a declarat Cornelia Moş, consilier STPT, pentru Express de Banat.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns