vineri, aprilie 23, 2021
Evenimente

Turul prin Timișoara, despre libertate și sacrificiu, pe care niciun român nu ar trebui să îl rateze

Un nou val de tururi ghidate prin Timișoara sunt programate pentru finalul acestei luni, de această dată tematica fiind tocmai Revoluția de la Timișoara, locul din care a pornit reforma în România în 1989. Turul are loc pe 28 noiembrie, începând cu ora 11 dimineața.

Din cauza contextului epidemiologic, prezența la acest tur este condiționată de înscrierea prin intermediul formularului Google (https://forms.gle/xvC6NPfRqo9EadMs9). La fiecare tur, vor putea participa maximum 15 persoane care vor primi echipament audio guide.

LOC DE ÎNTÂLNIRE: Piața Maria, reper – statuia Fecioarei Maria

TRASEUL: turul pietonal pleacă de la Biserica Reformată din str. Timotei Cipariu, locul de unde a început Revoluția, la 15 decembrie 1989. Vom face astfel o incursiune în istoria recentă a orașului, străbătând Piața Victoriei, Piața Sf. Gheorghe, pentru a încheia cu vizita la Muzeul Memorialul Revoluției, unde vom viziona filmul despre Revoluția din Timișoara.

Ghidul turului are în dotare o tolbă plină de informații și povești, pe lângă experiență, atestat și un pic de umor. Dar și echipament audio guide, astfel că turiștii se vor bucura de audiția de înaltă calitate, păstrând, în același timp, distanța.

Descoperă Timișoara este un proiect realizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Timișoara, prin intermediul programului cultural prioritar „Timișoara. Capitală Europeană a Culturii 2021”.

Detalii despre eveniment găsiți aici.

sursa foto: arhivă

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns