Evenimente

Vrei să dai o mână de ajutor? Cum se schimbă faţa unui întreg sat din Banat în doar trei zile

Te poți înscrie ca voluntar până pe data de 15 iunie

foto: Asociația "Acasă în Banat"foto: Asociația "Acasă în Banat"

Peste 200 de voluntari de toate profesiile și vârstele vor transforma înfățișarea unui sat din Banat în doar trei zile de “intervenție”. Grație proiectului Color the Village, Colorează Satul, voluntarii vor lua cu asalt, în sensul bun al cuvântului, satul bănățean Eftimie Murgu. Aici, casele vor fi zugrăvite în culori care mai de care mai vii, cu scop nu doar de reabilitare a caselor, ci și pentru a pune satul pe harta turistică a Banatului.

RETIM

Voluntarii vor vizita satul în perioada 20-22 iunie. Satul Eftimie Murgu al comunei Rudăria din Caraș-Severin este faimos în toată lumea pentru morile de apă de pe Valea Rudăriei. Planul celor de la Color the Village este să zugrăvească nu mai puțin de 30 de case din sat, muncă pentru care s-au înscris deja, pe site-ul www.colorthevillage.ro, peste 20 de voluntari. Dacă vrei să ajuți la proiect, te poți înscrie accesând pagina de internet și completând formularul.

Fidelity by Iulius Mall

„Voluntarii care s-au înscris deja sunt și fete și băieți care vor veni singuri sau cu prietenii și familia, să petreacă timpul împreună pentru a ajuta această comunitate. Vin și echipe gata formate, de la diferite companii multinaționale sau instituții publice care doresc să facă adevărate team-buildinguri, dar și să lase ceva în urmă. Avem și elevi de la o școală din Timișoara care vin cu profesorii lor să participe la acest eveniment. Cei care doresc să ni se alăture nu au nevoie de experiență, ei vor lucra în echipe și vor fi îndrumați pas cu pas”, a spus Radu Trifan, președintele Asociației Acasă în Banat.

Dacă nu puteți să participați direct la eveniment, puteți face donații pentru ca voluntarii să cumpere materiale de construcții, vopsele și toate celelalte lucruri de care au nevoie. Donații pentru acest proiect se pot face către:

Asociația Acasă în Banat
Cont LEI: RO26BTRLRONCRT0P53069801
Cont EURO: RO11BTRLEURCRT0P53069801

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns