Locuri din Banat

Universitatea de Vest din Timișoara a fost inclusă în topul primelor 1000 de universități din lume

Conform clasificării generale Top World Leading Universities (RankPro) 2020-2021, Universitatea de Vest din Timișoara a fost inclusă în topul primelor 1000 de universități din lume, ocupând poziția 857. În același top, UVT se poziționează în plutonul celor 400 de universități din Europa care au fost selectate pentru acest ranking, clasată pe poziția 376.

RETIM

Metodologa RankPro evaluează calitatea programelor de studii oferite de universităţi, disponibilitatea și caracterul complet al informațiilor online privind activitățile universităţilor, capacitatea și reputația acestora la nivel național și internațional. Pe lângă clasificarea generală Top World Leading Universities, RankPro generează 3 ranking-uri specifice:

Fidelity by Iulius Mall

  • Academic Ranking (50%), care măsoară performanţa academică a unei universități (dintre indicatorii de performanţă utilizați menționăm: diversitatea programelor de studii; raportul dintre numărul de masteranzi şi doctoranzi și numărul total de studenți; raportul dintre numărul de studenţi străini și numărul total de studenţi; raportul dintre numărul de profesori şi numărul total al personalului academic; raportul dintre numărul de profesori şi numărul total de studenţi);
  • Ranking by BC-Index (25%), care măsoară disponibilitatea informațiilor unei universităţi pe pagina web – versiunea în limba engleză (evaluarea se realizează prin intermediul a 50 de indicatori de performanţă dintre care menționăm: informații generale despre universități; facilități și capacități ale campusurilor; informații despre activitatea academică şi de cercetare);
  • Public ranking (25%), care măsoară reputația universității la nivel național și internaţional şi este generat pe baza rezultatelor obţinute de universităţi în ranking-urile naționale și internaționale (se realizează un studiu de către membrii Consiliului Internațional al Oamenilor de Știință). Instituţiile de învăţământ superior sunt clasificate în două grupe: „a” și „b” cu subclasele „+” și „-„.

RankPro, publicat începând cu anul 2014, este dezvoltat de Consiliul Internațional al Oamenilor de Știință (organizația mondială a personalităților cu cea mai înaltă calificare în domeniul educației și științei), prin programul Global World Communicator – Education and Science.

Alături de UVT, în RankPro sunt prezente și alte universități din Consorțiul Universitaria: Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea din Bucureşti şi Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Rectorul UVT, prof.univ.dr. Marilen Gabriel Pirtea, președinte în exercițiu al Consorțiului Universitaria, remarcă în legătură cu acest rezultat de clasificare: „Clasificarea internațională RankPro arată și forța academică, dar și vizibilitatea online a universităților de top, din Europa și din lume. Aceste caracteristici avantajează Universitatea de Vest din Timișoara și o plasează din nou în această ierarhie a universităților dinamice din plan internațional, unde se află alături de universitățile din Consorțiul Universitaria, principala alianță din învățământul superior românesc”.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns