Timișoara 2023

60 de milioane de lei vor fi alocați de Ministerul Culturii pentru Timișoara Capitala Europeană a Culturii

Ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu a anunțat alocarea a 60 de milioane de lei, conform ordonanței de guvern aprobată încă din 2019 pentru susținerea proiectului Timișoara Capitala Europeană a Culturii, din 2023.

RETIM

„Alături de președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, și de primarul Municipiului Timișoara, Dominic Fritz, am avut o nouă întrevedere cu privire la dezvoltarea programului Timișoara – Capitala Europeană a Culturii 2023. După aprobarea bugetului, suma de 60 de milioane de lei va fi alocată proiectelor de investiții prevăzute în OUG 42/2019 cu modificările și completările ulterioare.” a anunțat ministrul.

Fidelity by Iulius Mall

Bogdan Gheorghiu a mai spus că  finanțările vor fi gestionate de către Administraţia Fondului Cultural Naţional.

„Proiecte culturale pe care Ministerul Culturii le va finanța, în baza dialogului cu celelalte două instituții, vor fi gestionate de către Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN). Pentru ca instrumentele să fie eficiente, #Ministerul #Culturii lucrează acum la modificarea legislației în vigoare. Trebuie să ne adaptăm și să venim cu soluții concrete pentru #Timișoara2023 – Timișoara Capitala Europeana a Culturii 2023, care să ajute operatorii culturali și să nu mai creeze blocaje, asa cum am întâmpinat în trecut”, a transmis ministrul  pe pagina sa de Facebook.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns