Evenimente

Două concursuri de interpretare, organizate de Universitatea de Vest din Timișoara

Prin Facultatea de Muzică și Teatru, UVT anunță lansarea a două noi concursuri de interpretare, concepute și acestea într-un format de desfășurare online sau la distanță.

RETIM

Primul dintre ele este Concursul Național Muzică Tradițională, interpretare instrumentală și vocală, dedicat elevilor de licee vocaționale din clasele XI-a și XII-a, aflat la prima ediție, a cărui desfășurare va avea loc între 12 și 16 aprilie 2021. Cel de-al doilea este Concursul național de flaut „inSuflu”, care se adresează elevilor de liceu, și care este structurat în două categorii: Categoria A (clasele XI-XII) și Categoria B (clasele IX-X), în cadrul căruia concurenții sunt chemați să-și trimită o înregistrare a repertoriului impus pentru fiecare categorie, prin transfer, la adresa concursinsuflu@e-uvt.ro, până la data de 5 Martie 2021.

Fidelity by Iulius Mall

Rectorul UVT, prof.univ.dr. Marilen Gabriel Pirtea, apreciază în legătură cu noile proiecte propuse de Facultatea de Muzică și Teatru.

„Sunt convins că aceste propuneri pentru noi concursuri de interpretare vor ajunge să capteze atenția unui public numeros, elevi din întreaga țară. Avem și un precedent recent, al programului de pregătire pentru Bacalaureat, lansat în această lună, care a suscitat atenția câtorva mii de elevi, dintre care trei mii au și participat online la activitățile de pregătire. UVT adresează elevilor mai multe propuneri de proiecte, care sunt concepute tocmai pentru ca să creeze un mediu de învățare și performare cât mai atractiv, într-o universitate digitală, prietenoasă și deschisă, unde tinerii sunt îndrumați cu atenție, cu scopul de a-și descoperi și cultiva pasiunile și talentele profesionale, prin alegerea viitoarei lor facultăți, a unui program de studiu universitar către care aspirau încă din perioada liceului., arată rectorul UVT.

Concursul Național Muzică Tradițională este organizat de Facultatea de Muzică și Teatru din cadrul Universității de Vest din Timișoara, în parteneriat cu Asociația pentru Cultură Bănățeană și cu ajutorul sponsorului SoundCreation. Detaliile concursului se află prezentate pe pagina https://fmt.uvt.ro/concurs-muzica-traditionala/ .

Concursul național de flaut „inSuflu”, organizat de Facultatea de Muzică și Teatru din cadrul UVT, se adresează elevilor de liceu și este structurat pe două categorii: Categoria A (clasele XI-XII), Categoria B (clasele IX-X). Tinerii flautiști din clasele IX-XII sunt invitați să se înscrie în concurs prin trimiterea unei înregistrări din repertoriul impus pentru fiecare categorie, prin transfer, la adresa concursinsuflu@e-uvt.ro, până la data de 5 Martie 2021.

Juriul, format din personalități cu recunoaștere internațională, va aprecia cunoașterea solidă a textului muzical, maturitatea artistică, calitățile tehnice și sonore ale fiecărui candidat și va acorda premiile conform acestor criterii.

Concursul este realizat cu sprijinul generos al partenerilor: Wiener Flötenwerkstatt, Asociația “Niște Oameni” și Euphonia Music Store. Detaliile repertoriale și ale premiilor se află prezentate pe pagina https://fmt.uvt.ro/insuflu/.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns