Timișoara 2023

Povestea lui Joep Beving, unul dintre cei mai talentați pianiști ai lumii, care vine la Timișoara

Joep Beving vine la Timișoara, cu un concert live, în 17 februarie,  de la 16:45, la Palatul Culturii, în cadrul Ceremoniei de Gală,  Deschiderii  Timișoara 2023. Accesul se face doar pe bază de invitație. Nu se vor pune în vânzare bilete pentru publicul larg, însă ceremonia va fi transmisă live pe TVR 1.

RETIM

Compozitorul și pianistul olandez Joep Beving a fost una cu pianul încă de la o vârstă fragedă.

Iulius Town

Joep Beving, un pianist talentat, a reușit să se conecteze cu pianul încă de la o vârstă fragedă. Cu toate acestea, spre deosebire de mulți alți muzicieni talentați, Beving a fost nevoit să întrerupă studiile muzicale la conservator și să obțină o diplomă în politici publice și administrație publică. Chiar și așa, dragostea sa pentru pian nu a dispărut niciodată și a început să exploreze stiluri diferite de-a lungul anilor.

Drumul său a fost luminat de pianul pe care l-a moștenit de la bunica sa după ce aceasta a murit în 2009. Acest pian german a fost o experiență unică pentru Beving și l-a determinat să cânte cu mai multă delicatețe și ritm grațios, adaptându-se la un vocabular muzical mai clasic.

Povestea lui Beving a început să se contureze relativ târziu în viață, în 2014, atunci când a fost forțat să stea acasă de la serviciu din cauza unor probleme de sănătate. În această perioadă, Beving s-a reîntâlnit cu pianul și a început să creeze muzică diferită de orice altceva pe care o mai cântase vreodată. Piese minimaliste pe care el însuși le descrie ca fiind „muzică simplă pentru emoții complexe”.

Deși a fost respins de casa de discuri la care a apelat, Beving nu a abandonat și a decis să își auto-lanseze albumul de debut Solipsism în 2015.

Contract cu cea mai importantă casă de discuri de muzică clasică din lume

Joep Beving a devenit cunoscut publicului larg după ce muzica sa a fost semnată de Deutsche Grammophon, cea mai importantă casă de discuri de muzică clasică din lume. În ciuda faptului că a renunțat la studiile muzicale în favoarea administrației publice, Beving nu a încetat niciodată să-și urmeze pasiunea pentru pian.

Beving a devenit cunoscut publicului larg după ce a lansat albumul său de debut, „Solipsism”, în 2015. Sunetul pianului său a atras atenția managerului A&R al Deutsche Grammophon, Christian Badzura, care a semnat un contract cu Beving. În 2017, Beving a lansat cel de-al doilea album, „Prehension”, care i-a consolidat poziția de pianișt în topul celor mai ascultați din lume.

În 2018, Beving a lansat cel de-al treilea album, „Conatus”, care a explorat ideea că muzica este deja acolo și trebuie doar să creeze circumstanțele pentru ca aceasta să aterizeze. Pe acest album, Beving a explorat compozițiile din primele două albume ale sale, călătorind prin mințile artiștilor pe care îi admire.

În același an, Beving a fost invitat să cânte la festivalul Burning Man din Black Rock City, unde a interpretat piesa „Franchise Freedom” a duo-ului de artiști Studio Drift. Inspirat de manifestarea creativității umane și a incluziunii, Beving s-a întors acasă pentru a finaliza cel de-al treilea album solo.

În aprilie 2019, Beving a lansat cel de-al treilea album solo, intitulat „Henosis”, care a marcat sfârșitul unei explorări spirituale și filozofice personale de patru ani. Pe acest album, Beving a explorat noi teritorii, păstrându-și totuși stilul minimalist și uneori romantic de a scrie.

Joep Beving este un artist remarcabil care a reușit să aducă muzica clasică la un public mai larg și să-și construiască un nume în lumea muzicii cu ajutorul talentului său și a pasiunii pentru pian. În ciuda faptului că și-a încheiat studiile muzicale pentru a se concentra asupra carierei sale în administrație publică, Beving a reușit să își urmeze pasiunea și să devină unul dintre cei mai cunoscuți pianiști ai lumii.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns