Timișoara 2023

Când va avea loc ceremonia de deschidere pentru „Timişoara – Capitala Europeană a Culturii”

Timișoara se îndreaptă cu pași repezi spre anul 2021, când Capitala Banatului va fi Capitală Europeană a Culturii.

RETIM

Dacă din punct de vedere al infrastructurii promise, unele proiecte sunt în lucru, iar altele nu au nicio șansă să fie finalizate, din punct de vedere al evenimentelor culturale, s-au conturat câteva evenimente majore. Potrivit Simonei Neumann, director al Asociației Timișoara Capitală Europeană a Culturii, unele dintre evenimentele pregătitoare din 2019 vor fi realizate și în acest an. Simona Neumann a declarat că programul complet pentru 2021 nu va fi anunțat mai devreme de luna iunie a acestui an. Se știe, însă, când va avea loc evenimentul de deschidere a anului în care Timișoara este Capitală Europeană a Culturii.

Fidelity by Iulius Mall

„Am definitivat o listă cu aproximativ 90 de proiecte, unele noi, proiecte mari cu impact pentru public. Cel mai mare eveniment din 2021 va fi cel de deschidere, probabil în 23 ianuarie, data încă nu a fost definitivată, dar ne gândim la această perioadă, când toate cele trei pieţe mari ale oraşului vor fi scene al spectacolului de deschidere. Va urma premiera mondială a operei Traian din Dacia, de Giuseppe Nicolini, realizată împreună cu Opera Naţională din Timişoara şi cu Consultaul Italiei la Timişoara. Vom avea o colaborare şi cu Novi Sad, pentru că şi ei vor fi Capitală Culturală a Culturii şi atunci, împreună cu ei vom avea un program, în acest program vom avea, de exemplu, Divina Comedia a lui Dante Aligheri, piesă care va fi jucată într-un spaţiu public atât în Timişoara cât şi în Novi Sad”, spune Neumann.

Directorul Asociației Timișoara Europeană a Culturii, Simona Neumann, a declarat că orașul este promovat în străinătate, în cursul anului 2019 fiind prezenți la Timișoara mai mulți jurnaliști străini specializați în turism.  

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns