Timișoara 2023

Romfilatelia, emisiune specială de timbre poștale, denumită Timisoara 2023, Capitala Europeană a Culturii

Timisoara, un oraș cu o istorie zbuciumată și o largă deschidere europeană, devine în acest an Capitala Europeană a Culturii. Cu această ocazie, Romfilatelia a planificat să lanseze o emisiune specială de timbre poștale, denumită Timisoara 2023, Capitala Europeană a Culturii, care va fi disponibilă începând cu vineri, 17 februarie 2023.

RETIM

Această emisiune va include 4 timbre, o coliță dantelată și 2 plicuri prima zi, care marchează rolul pe care și l-a asumat Timisoara de a fi lider cultural în Europa în acest an. Sloganul campaniei este Luminează orașul prin tine! (Shine your light – Light up your city!), iar călătoria transformatoare este văzută ca un proces care se desfășoară în jurul a trei teritorii principale: teritoriul oamenilor, teritoriul locurilor și teritoriul conexiunilor, care vor pregăti orașul pentru noile experiențe.

Fidelity by Iulius Mall

Romfilatelia a ales câteva edificii cu valoare simbolică pentru această emisiune, inclusiv Catedrala Mitropolitană Ortodoxă și Domul Romano-Catolic, ambele reprezentate pe timbre. De asemenea, sunt incluse imaginea Castelului de Apă din Iosefin și Palatul Culturii.

Romfilatelia a mulțumit reprezentanților Primăriei Timișoara pentru sprijinul documentar și fotografic acordat la realizarea acestei emisiuni de timbre poștale.

Această emisiune specială va fi disponibilă în rețeaua magazinelor Romfilatelia din București, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara, precum și în magazinul online al companiei.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns