sâmbătă, decembrie 4, 2021
Rețete bănățene

Chiftelele fără carne, după rețeta lui Uica Mihai. Ce ingrediente le dau gustul desăvârșit

Bucătarul reşiţean Uica Mihai are o reţetă de chiftele delicioase, care pot fi consumate cu plăcere atât consumatorii de carne, cât şi de cei care preferă legumele. Cu câteva mici trucuri, chiftelele ajung la un gust desăvârşit. Iată, mai jos reţeta.

Winter in My Town

“O kilă bună de cartofi şi o împarţi drept în două. O parte o pui să fiarbă în apă cu sare şi chimion, adică laşi cartofii în coaja lor. Cealaltă parte se curăţă şi se dă pe răzătoarea cea măruntă.

Şi dacă partea de cartofi s-a fiert bine, cureţi de coajă supt un jet de apă rece iar cartofii îi zdrobeşti să se facă piure. Şi atunci amesteci pireul cu răzătura, mai pui un ou crud, o mână bună de mărat tocat mărunt, doi căţei de usturoi bătuţi în mojar, mai dregi cu sare, piper, şi niţică boia, cât să iei în vârful degetelor. Şi aluatul acesta frământat se mai leagă cu câteva linguri de făină albă şi doar un strop de apă călduţă.

Şi iaca faci nişte chiftele micuţe şi lăţite în palmă şi le prăjeşti în untură fierbinte. Iar când le scoţi pe un blid curat, să le presari cu niţică brânză rasă cât sunt ele fierbinţi şi să le stropeşti cu unt topit. Şi se mănâncă alături de o mazăre numai încropită cu ulei ceapă şi sos alb, ori lângă nişte frunze de lobodă dinstuite în ulei cu roşii date pe răzătoare şi usturoi pisat.

Dar cele mai bune sunt ele reci, a doua zi să le ungi cu niţică maioneză iuţită cu muştar şi cu o salată de castraveţi”, spune bucătarul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns