miercuri, septembrie 23, 2020
Timișoara 2021

Cea mai mare pictură murală din România, realizată la Timișoara de patru artiști care au lucrat șapte zile pentru a o finaliza

Patru artiști au lucrat șapte zile pentru a realiza cea mai mare pictură murală din România. Dedicată Revoluției din decembrie 1989, pictura se întinde pe o suprafață de 500 de metri pătrați. Cei care vor să o admire o pot găsi pe splaiul Nicolae Titulescu din Timișoara, pe fațada unei clădiri industriale vechi.

Muralul a fost realizat într-un proiect denumit Memoriile Cetății al Asociației TM 2021 – Capitală Culturală Europeană. Cei patru artiști care au realizat cele trei portrete, în patru stiluri diferite de pictură, sunt Corina Nani, Flavius Roua, Alex Baciu și IRLO. Pictura este un simbol al libertății de exprimare și al diversității.

Imensa lucrare reprezintă trei portrete, care înglobrează trecutul, prezentul și viitorul. Deasupra celor trei tronează soarele, care reprezintă speranța pentru o zi de mâine mai bună. Cel mai important personaj este cel din mijloc, reprezentat de o femeie care ține un moment de reculegere pentru cele întâmplate la Revoluția din 1989.

Mai multe nacele au fost folosite de către artiști pentru a putea ajunge la înălțimile ridicate unde au pictat muralul. Memoriile Cetății este un proiect artistic care are ca scop mobilizarea minților creative pentru a marca într-un mod ieșit din comun împlinirea a 30 de ani de la Revoluția de la Timișoara.

Sursa foto: Asociația TM 2021/Seba Tătaru

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori: